Norsk Landbruksrådgiving (NLR) utgir hver måned et nasjonalt nyhetsbrev for økologiske grovfôrprodusenter og andre interesserte. Første utgave i 2021 kom 8. januar.
Les mer ›Kva grunnar er det for å byrje med økologisk frukt? Kva er føremon og eventuell ulempe? Optimisme og framtidstru rår grunnen og det er planta mykje nytt etter moderne tettplantingsprinsipp siste åra.
Les mer ›Epleskurv er en sykdom forårsaket av skurvsoppen Venturia inaequalis. Den er et av hovedproblemene i all epledyrking, og det krever innsats for å holde den i sjakk.
Les mer ›Vi har vinter og dvaletid, men nå er det tid for å planlegge og forberede neste vekstsesong. Kanskje har du planer om nytt gjenlegg?
Les mer ›Marielle de Roos og Hugo Vink, som driver Lofoten Gårdsysteri, er vinnerne av Nordnorsk økomatpris 2020.
Les mer ›Det har versert en oppfatning hos rådgivere, Debio-revisorer og bønder om at det kun er tillatt med 17 kg total-nitrogen fra husdyrgjødsel i økologisk produksjon.
Les mer ›Interessa for småskala dyrking av grønsaker for sal gjennom lokale salskanalar har auka betydeleg i Noreg. Fleire forbrukarar ynskjer å få kjøpt grønsakene sine utanom dei store kjedene.
Les mer ›Norsk Landbruksrådgiving (NLR) sender regelmessig ut nyhetsbrev på e-post om økologisk produksjon av frukt og bær. Nr. 15 - 2020 kom 30. september. Meld deg på her om du ønsker å abonnere!
Les mer ›Etter brannen ved Felleskjøpets produksjonsanlegg for økologisk kraftfôr på Lena i Toten i sommer, ble det gitt midlertidige tillatelser for bruk av ikke-økologisk fôr i økologisk produksjon. Fra 1.
Les mer ›ØKOLOGISK: Bjørg Aarøe og Glenn Jensen kjøpte i 2014 et småbruk i Vestfold. Så startet jakten på hva småbrukerlivet skulle fylles med. For to år siden falt valget på økologisk bringebær til selvplukk.
Les mer ›ØKOLOGISK: Felleskjøpet har denne uka hatt brann i sitt produksjonsanlegg for økologisk kraftfôr på Lena på Toten i Innlandet fylke, og det har satt hele anlegget ut av drift.
Les mer ›Det økologiske bærarealet her i landet er begrenset i omfang. Imidlertid har enkelte bærprodusenter drevet økologisk i mange år og har klart å finne driftsmetoder som fungerer.
Les mer ›Insektnett kan ha god effekt på ulike skadedyr, forutsatt at nettet er helt, godt tetta i kantene og har liten nok maskestørrelse for de enkelte skadedyra. Nett er mer holdbart enn fiberduk.
Les mer ›Danske forskere vil i et langvarig forsøk undersøke hva som skjer med jordas fysiske egenskaper når dyrkingspraksisen legges om fra ensidig korn til grasmark eller omvendt.
Les mer ›Fagbladet Økologisk Landbruk SA hadde nettbasert årsmøte på Teams, 18. juni. Brit Mjåland fra Agder ble valgt til ny styreleder. Hun overtar etter Magne Nordeng, Innlandet.
Les mer ›De største utfordringene i dyrking av økologiske bringebær, er bringebærbille og gråskimmel. Derfor er det per i dag lite salg av økologiske bringebær til grossister og butikker.
Les mer ›Fra høsten 2020 skal hele Holm gård i Torsnes i Fredrikstad drives økologisk. Men kan det drives pløyefritt også?
Les mer ›Ønsker du å starte med økologisk frukt- eller bærdyrking? For å komme i gang kan du få hjelp av oppstartsveiledere laget av Fylkesmannen i Vestland i samarbeid med NLR.
Les mer ›Norsk Landbruksrådgiving (NLR) har laget tre faktaark som kan være til hjelp for deg som driver med økologisk fruktproduksjon. Temaer er epleskurv, bladlus i eple og bladlus i plomme.
Les mer ›Norsk Landbruksrådgiving Viken inviterte høsten 2019 på fagtur til Sverige for å se på økologisk produksjon av agurk og tomat i bakken. Her kan du lese litt om det de lærte der.
Les mer ›