Oppdaterte veiledere for økologisk frukt og bær

08.05.2020 (Oppdatert: 08.05.2020)

Ønsker du å starte med økologisk frukt- eller bærdyrking? For å komme i gang kan du få hjelp av oppstartsveiledere laget av Fylkesmannen i Vestland i samarbeid med NLR.

Økologisk produkjon av jordbær. (Foto: Toril Skogaker Holm)

Det er marked for salg av mer økologisk frukt og bær, både i form av store og små kvanta. Ikke minst kan ulike typer direktesalg, som Bondens marked, REKO-ringer eller salg fra egen gård være aktuelt for mange, skriver Agropub.no. 

De understrekes at dyrkingskunnskap og god planlegging er viktig for å lykkes. Frøydis Lindén hos Fylkesmannen i Vestland har oppdatert to dyrkingsveiledere, en for økologisk frukt og en for økologiske bær.

Start med økobær!

Start med økofrukt!

Veilederne er utarbeidet i samarbeid med rådgivere i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) og er nyttige verktøy for dem som trenger hjelp til å starte opp slike produksjoner. 

NLR har frukt- og bærrådgivere som kan gi mer rådgiving. Kontakt din NLR-region!

 

Les også: Faktaark om økologisk frukt- og bærproduksjonFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.