Produksjon av økokraftfôr startes igjen

31.08.2020 (Oppdatert: 02.09.2020)

Etter brannen ved Felleskjøpets produksjonsanlegg for økologisk kraftfôr på Lena i Toten i sommer, ble det gitt midlertidige tillatelser for bruk av ikke-økologisk fôr i økologisk produksjon. Fra 1. september gis det ikke lenger tillatelse til dette.

I juli skapte brann i Felleskjøpets produksjonsanlegg for økologisk fôr på Lena, utfordringer for økologiske produsenter. (Foto: Erik Aaberg)

Produksjonen av økologisk fôr til svin og fjørfe hos Felleskjøpet på Lena i Innlandet fylke, startes opp igjen i uke 37, 7. september. Dette er Norges eneste produsent av økologisk kraftfôr til svin og fjørfe. Leveranse av fôret vil også starte fra uke 37. Derfor vil det ikke bli gitt midlertidige tillatelser for å kjøpe ikke-økologisk fôr etter 1. september. 

Siste frist for bruk av ikke-økologisk fôr i økologisk produksjon, er 20. september, melder Mattilsynet. Fra 21. september vil de vanlige kravene for økologisk produksjon gjelde. 

Dispensasjon for bruk av ikke-økologisk fôr i økologisk produksjon, ble gitt i en begrenset periode etter en brann hos Felleskjøpets produksjonsanlegg i sommer.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.