Brann skaper utfordringer for økokraftfôr

17.07.2020 (Oppdatert: 17.07.2020)

ØKOLOGISK: Felleskjøpet har denne uka hatt brann i sitt produksjonsanlegg for økologisk kraftfôr på Lena på Toten i Innlandet fylke, og det har satt hele anlegget ut av drift.

Brann i Felleskjøpets anlegg på Lena skaper utfordringer for økologisk kraftfôr. Det er gitt muligheter til å søke dispensasjon til å bruke ikke-økologisk fôr i en begrenset periode. FOTO: Erik Aaberg.

Anlegget på Lena er landets eneste produsent av økologisk kraftfôr til svin og fjørfe.

– Driftsstans i anlegget medfører at det vil bli gitt dispensasjon til å bruke konvensjonelt fôr i en begrenset periode til ny produksjon er på plass igjen, informerer Mattilsynet i en e-post.

Det er hver gårdbruker sitt eget ansvar å søke dispensasjon hos Mattilsynet om å kunne bruke konvensjonelt fôr.

– Det er utarbeidet et søknadsskjema som er tilgjengelig på Debio sin nettside. Dersom noen har behov for bistand med dispensasjonssøknaden, er det bare å ta kontakt med din rådigver, sier Kjersti Berge, fagkoordinator økologisk i Norsk Landbruksrådgiving (NLR).

Produksjonen av økologisk kraftfôr til drøvtyggere er overført til fabrikken på Rindsem.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.