Økoguide fra Felleskjøpet

27.09.2019 (Oppdatert: 27.09.2019) Maud Grøtta

Felleskjøpet har nylig kommet med en fin brosjyre som viser hele sortimentet av økologiske driftsmidler som er aktuelle for korn- og husdyrbønder. I tillegg er det flere artikler om økologisk dyrking og om driftsmidlene.

Den nye økoguiden blir et godt hjelpemiddel til å få oversikt over Felleskjøpets driftsmidler som er godkjent for økologisk drift.

− Fagsjefer på de ulike produktområdene har samarbeidet om å lage denne brosjyren eller katalogen, forteller Monica Aspegren når vi tar kontakt med henne for å få vite litt mer om brosjyren og om sortimentet. Hun har tittel "Kategorisjef kraftfôr" og var den som tok initiativ til å lage denne guiden. 

− Jeg jobber en del på tvers av produktområdene og så at det var behov for å løfte i flokk og vise bredden i det vi har å tilby, forteller hun.

Vise fram bredden

− Vi ønsker å vise at vi er en totalleverandør. Med denne guiden får vi også vist fram mange av ressurspersonene våre innen økologiske driftsmidler ved at de har bidratt til de ulike artiklene. Jeg vil særlig nevne Ingrid Strømstad som har vært mye involvert både som forfatter og som redaktør sammen med meg, sier Aspegren.

Det er mange produkter i denne katalogen. Kan alle leveres over hele landet? 

− I Felleskjøpet Agri sitt område skal vi kunne levere alle produktene. Når det gjelder organisk gjødsel er det noe ulikt hva vi kan tilby i de ulike regionene, sier Aspegren. 

Det oppgis ikke størrelse på pakninger, om det er bulk eller småsekk. Hvordan finner man ut av det?

− Det er tre muligheter: kontakte lokal rådgiver, ringe kundetjenesten eller finne det på "Min gård". Dette er en infobrosjyre, ikke en bestillingskatalog. Det er stadig endringer i sortimentet så ta kontakt og spør, oppfordrer Aspegren.

Lettere å finne fram

Er denne brosjyren en del av en ny strategi for økologiske driftsmidler i Felleskjøpet? 

− Nei, men vi håper både at det blir lettere å finne de økologiske driftsmidlene, og at vi kan inspirere noen flere til å legge om til økologisk drift. Spesielt har vi behov for mer økologisk korn, understreker Aspegren.

«En guide for økologiske korn- og husdyrbønder» finner du på Felleskjøpets nettsider og kan lastes ned som pdf.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.