Heier på sitt eget økologiske fagblad

27.04.2018 (Oppdatert: 27.04.2018)

Årsmøtet i fagbladet Økologisk Landbruk ble gjennomført 18. april på Garder kurs- og konferansesenter. Alle regionene i NLR var representerte med sine daglige ledere, samt Økoringen Vest.

Hege Sundet takker Alexander Rugert Raustein for innsatsen som styreleder for fagbladet Økologisk LAndbruk i seks år, og for et godt samarbeid. Foto: Liv Lyngstad

Nypolerte vedtekter

Kort oppsummert så vedtok årsmøtet alle endringsforslagene fra eierne. Styret forslag om å presisere at Økoringen Vest beholder sine eierandeler ble også enstemmig vedtatt. Endringene sikrer at bladet økologisk landbruk får en sterkere forankring i Norsk Landbruksrådgiving. Det er samtidig lagt til rette for bredt samarbeid med institusjoner og organisasjoner som jobber med økologisk landbruk i Norge.

Kvinnelig styreleder

Alexander Rugert Raustein gikk av som styreleder etter seks år. Han har vært særs engasjert i bladet vårt, og en leder som ikke har vært redd for å utfordre, sa Hege Sundet i takketalen. Han har vært en pådriver for et langsiktig strategiarbeid, og for bredt samarbeid med andre i det økologiske landbruksmiljøet. "Dyrker kunnskap og inspirasjon" er slagordet han har festet til bladet vårt. Alexander har stått på for bladet i en periode der det har vært vanskelig økonomisk og med lunkent engasjement fra eierne.

Styrelederen som har holdt roret siden årsmøtet 2012, overlot lederrollen til Elin Bergerud. Elin Bergerud er den første kvinnelige styreleder av bladet "siden lågen brant". Bergerud er vokst opp på gård i Nore Numedal. Nå driver hun og samboeren Aschjem gård, i Ski i Akershus. Bøndene der kjenner vi som engasjerte medlemmer i NLR Øst. Elin Bergerud er aktiv i landsstyret i Bonde- og småbrukarlaget, politisk rådgiver og prosjektleder for prosjektet Mer økologisk mat i Buskerud. Hun jobber også som lærer ved Rosthaug videregående skole i Buskerud.

Nytt styremedlem fra Agder

Styret har også vært heldig å få inn Brit Mjåland, fra Vest-Agder, som nytt medlem. Hun driver med remonterende økologiske jordbær, og har i de siste årene blitt kjent som en profilert økoløft bonde. Mjåland har gjennom mange år engasjert seg for økologisk landbruk i NLR Agder.

Per Morten Kvam fra Trøndelag er gjenvalgt som vara i styret.

Vil styrke fagbladet

Årsmøtet ga styret klar beskjed om at fagbladet leverer kvalitet til medlemmene i NLR. Flere tok til orde for at det nå er på tide med mer ambisiøse mål for å øke antall abonnenter. Fagbladet er så spekket av agronomi og spennende fagstoff at det bør være interessant for flere bønder, uavhengig av driftsform. Det ble foreslått at regionene i større grad tar ansvar for å verve abonnenter i sine medlemsmasser. Det ble påpekt at bladet må bli mer synlig på NLR sine nettsider, og som en vesentlig del av formidlingsarbeidet til NLR Økologisk. Alt i alt var det et positivt og godt årsmøte som utfordra styret på nye mål og oppgaver for det neste året.

Tegn et abonnement på fagbladet Økologisk Landbruk her!

Les protokollen fra årsmøtet 2018.

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.