Økologisk Landbruk nominert til Matprisen

01.11.2017 (Oppdatert: 01.11.2017) Morten Berntsen

Fagbladet Økologisk Landbruk er nominert til Matprisen for 2017. Dette viser at målrettet innsats betaler seg, og det gir stor motivasjon for videre arbeid med bladet.

Hege Sundet, redaktør i Økologisk Landbruk, er glad for Matprisen-nominasjon. FOTO: Privat

– Det er veldig hyggelig, og gir oss motivasjon til å jobbe videre med bladet, sier Hege Sundet, redaktør for Fagbladet Økologisk Landbruk og rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Østafjells. 

Bladet er nominert i klassen Årets forskningsformidler, og møter konkurranse fra AgroPub og Ragna Kronstad. 

 

Viktig arbeid

«Fagbladet Økologisk landbruk fungerer som et bindeledd mellom forskerne og bøndene i Norge. De tilgjengeliggjør informasjon og resultater fra forskningsprosjekter og vitenskapelige rapporter, slik at nødvendig informasjon om produksjonsmetoder blir tilgjengelig for de som produserer maten. I Fagbladet Økologisk landbruk kombineres tekstlige presentasjoner av matproduksjonens kompleksitet og alvor med optimistiske suksesshistorier fra norske bønder og forskere, noe juryen synes de formidler på en treffende måte,» heter det i juryens begrunnelse.

Redaktøren for bladet er også veldig glad for at juryen har lagt vekt på fagbladets evne til å kombinere faglig tyngde om agronomi, økologi og matkvalitet, med praktiske eksempler og levende bilder. 

– Vi er kanskje det eneste økologiske fagbladet i Norden med så stort fokus på praktisk agronomi. Jeg føler at vi virkelig har fått uttelling for å jobbe mot målet vårt, som er å formidle forskning på en praktisk og lettforståelig måte, sier Sundet. 

 

Når nye lesere

En nominasjon til en så høythengende pris skaper positive ringvirkninger for et fagblad med relativt lite nedslagsfelt. 

– Det er mange som ikke kjenner til bladet, og det er moro at flere oppdager at vi leverer matnyttig og inspirerende stoff i utgivelsene våre, sier Hege Sundet. 

– Vi er også opptatt av å følge med på det som skjer internasjonalt. Jeg tør påstå vi er i teten når det gjelder å fange opp nye spor fra et framtidsrettet landbruk, legger Sundet til. 

Hun mener også mange konvensjonelle gårdbrukere vil finne nyttig og interessant fagstoff i bladet. 

– Mye av det vi skriver om er grunnleggende kunnskap om jord, planter og husdyr som er verdifullt uansett om man driver konvensjonelt eller økologisk, sier Sundet. 

Mye av æren for nominasjonen tillegger Hege Sundet de dyktige rådgiverne i Norsk Landbruksrådgiving. 

– Bladet eies av enhetene i NLR, og det er rådgiverne som er skribenter. Nominasjonen er en honnør til alle som jobber med bladet, avslutter redaktøren. 

 

Ikke abonnent?

> Tegn abonnement i dag

Matprisen

Matprisen ble etablert i 2014, hvor målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken. 

 

Prisvinneren bekjentgjøres på et stort arrangement den 13. november. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.