Kurs i planteforedling innen grønnsaker

05.01.2016 ,  Hege Sundet | Nyhet

Bli med videre for å legge grunnlaget for framtidig sortsutvikling innen økologiske grønnsaker. 5. og 6. februar arrangeres kurs i planteforedling innen grønnsaker på Fokhol gård i Stange, for dere som har meldt interesse for å arbeide aktivt med utviklingen av grønnsaksmangfold i Norge.

Etter flere seminarer om sortsutvikling i grønnsaker har vi nå fått en gjeng dedikerte mennesker som ønsker å jobbe med å videreutvikle sortsmangfoldet i grønnsaker i Norge. Det er viktig å etablere en solid kunnskapsbase. Derfor arrangerer vi nå kurs i planteforedling for mangfold i utvalgte grønnsaker. Vi er så heldige å få Ulrike Behrendt på besøk. Hun er en erfaren økologisk/biodynamisk planteforedler fra Tyskland og en inspirerende ressursperson på området. Kurset vil gi en innføring i praksis og teori for vedlikeholdsavl og utvikling av nye sorter og salgsfrø. Kurset blir holdt på engelsk med oversettelse av enkelte fagord til norsk ved behov. Arrangører er Oikos – Økologisk Norge, i samarbeid med Solhatt Økologiske Hagefrø og Biologisk-dynamisk Forening.

 

Kurset er beregnet på deg som er interessert i utvikling av nye sorter/salgsfrø samt vedlikeholdsarbeid på en kvalitativt god og profesjonell måte. Bønder, gartnere, andelslandbrukere og rådgivere er målgruppe for kurset. Vi ønsker oss deltakere som vil være med i et videre arbeid for deltakende planteforedling i grønnsaker.

 

Program

Fredag 5. februar

11.00: Ankomst, registrering og tidlig lunsj

12.00: Velkomst, presentasjon og innledning til seminaret, ved Regine Andersen, Jasper Kroon og Kerstin Pålsson

12.30: Planteforedling innen grønnsaker – erfaringer fra Tyskland – Del 1, ved Ulrike Behrendt

15.00: Kaffepause med noe å bite i

15.15: Samtale med Ulrike Behrendt om Del 1.

16. 15: Praktisk del ved Jasper Kroon og Ulrike Behrendt: Øvelser i seleksjon av rødbeter og pastinakk som skal plantes ut til våren for frøproduksjon og vurdering av hodekålplanter for frøproduksjon i 2016. Vi vil også se på overvintring av 2-årige vekster.

18.00: Middag

 

Lørdag 6. februar

08.00: Frokost

09.00: Planteforedling innen grønnsaker – erfaringer fra Tyskland –  Del 2, ved Ulrike Behrendt

11.00: Samtale med Ulrike Behrendt om Del 2.

12.00 Oppsummering av seminaret, tilbakemeldinger, veien videre. Ved Regine Andersen, Jasper Kron og Kerstin Pålsson

12.30: Lunsj og avreise fra Fokhol
 

Praktisk informasjon


Hvor: Fokhol Gård, Fokholgutua 216, 2335 Stange (gode togforbindelser) 


Kostnader: Selve seminaret er gratis (gjennom støtte fra Landbruksdirektoratet), men mat og overnatting på Fokhol må dekkes av den enkelte deltaker. Priser per person:

  • Mat og overnatting i enkeltrom (dekker lunsj, middag + kaffepause m/kake fredag og frokost+lunsj lørdag): 1470,-

  • Mat og overnatting i dobbeltrom: 1355,-

  • Mat og overnatting i trippelrom: 1305,-

  • Kun mat (dekker lunsj fredag og lørdag, middag og kaffepause m/kake fredag og frokost lørdag): 810,-

For mer informasjon og påmelding, klikk her https://goo.gl/2CIj1m

 

Hjertelig velkommen!