Markdag/fagdag om økologisk jordbær, Agder

10.08.2020 (Oppdatert: 12.08.2020)

Tid: -
Sted: Marnardal og Lyngdal, AgderProgram: Kl 12.00 – 13.45: Besøk hos Brit Mjåland, Mjålandsvegen 90, 4534 Marnardal. Hun driver med Sonata og den remonterende sorten Rondo. Hun har både grossist- og direktesalg. Vi ser på feltene der Sonata er etter høsting og Rondo i høstplukkinga og tar opp aktuelt om skadegjørere, tiltak, plukking, salg, diskusjoner og spørsmål.

Kl. 13.45 – 14.15: Matpause med servering hos Brit Mjåland

Kl. 14.15 – 15.15: Kjøring fra Marnardal over Konsmo og Kvås til Kjell Magne Larsen i Lyngdal.

Kl. 15.15 – 17.00: Besøk hos Kjell Magne Larsen, Strandevegen 41, 4580 Lyngdal. Han har sortene Sonata, Saga og Nobel. Han driver med grossist- og direktesalg. Etablert felt er etter høsting. Det er også nyplanta felt som er plantet nå i begynnelsen av august. Vi ser på og diskuterer status, skadegjørere, aktuelle tiltak i feltene, opplegg for tidligdriving og frostsikring i blomstring, sprøyteutstyr, sprøyteteknikk, plukking, salg og tar andre spørsmål og diskusjoner.

Program for utskrift (pdf)

Påmelding: Markdagen blir med Jan Karstein Henriksen fra Norsk Landbruksrådgiving Agder og produsentene vi besøker. For å planlegge matservering, så ber vi om påmelding på e-post til jkh@nlr.no, eller SMS til 905 90 032 senest 20. august

Alle interesserte nasjonalt og lokalt er hjertelig velkommen. Det er ingen egenandel å betale.

Arrangør: Norsk Landbruksrådgiving Agder og Nasjonal økologisk bær- og fruktsatsing i Norsk Landbruksrådgiving.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.