Gjodsel foto truls hansen forstorret
⋅ Grovfôr

Grasvettregel nr.2

Spre husdyrgjødsel og handelsgjødsel så tidlig som mulig! Gjødsle helst umiddelbart etter slått! Bruk kantspredningsutstyr!
Midt
IMG 0308
⋅ Grovfôr

Grasvettregel nr.1

Ha en oppdatert gjødslings- og kalkingsplan! Er det behov for å kalke, spre kalk!
Midt
Shutterstock 596515157

Regenerativt landbruk – hva er det?

Det er resultatet som teller Hva menes egentlig med «regenerativt landbruk»? For mange kan det virke litt ullent. Norsk landbruksrådgiving Østafjells vil i et nytt prosjekt spre kunnskap om prinsippene og rett og slett måten å tenke på når du skal drive et regenerativt landbruk.
Østlandet
Testskrelling potet
⋅ Økologisk

Økologiske potetsorter til skrelling

Solist kom best ut med hensyn til avling, kvalitet og skrellesvinn. Den presenterte seg best 14 dager etter vakuumering på kjøl. Grønne knoller var største kvalitetsfeil. Faxe hadde også et lavt skrellesvinn.
Sør
Krypsoleie blad
⋅ Grovfôr

Krypsoleie

Krypsoleie gjev lite og vassrik avling. Planta er ikkje giftig, men kan usmak på mjølk og er difor ikkje ynskjeleg i eng og beite.
Vest
Okologisk eng foto Morten L
⋅ Grovfôr

Handelsgjødsel for økologisk drift

Vi har laget en oversikt over gjødselslag som kan brukes i økologisk drift og som kan kjøpes i Norge.
NLR
Bureisingsbruket Tronheim ved Soloyvannet Foto Anne Marit Isachsen
⋅ Grovfôr

Økologisk mangesysleri ved Soløyvannet i Bodø

Gården Tronheim ligger 10 km fra Bodø sentrum og bonden Øyvind Tilrem ønsker å satse på alle gårdens ressurser for å få et levebrød til seg og familien.
Nord
Bilde 1
⋅ Økologisk

Vinterherdige erter – er det liv laga i Norge?

Flere steder i Europa sås vinterherdige erter sammen med rug eller rughvete om høsten. Av det høster de et proteinrikt fôr i mai/juni. Da en melkeprodusent i Vestfold ville prøve ut dette, var et forsøksfelt helt på sin plass.
Østlandet
Foto Ingvild Melkersen
⋅ Frøavl

Sats på kløveren for å fikse nitrogenet

Kløver og andre fleirårige belgvekster er en viktig bestanddel i enga. Rett sortsvalg kan bli en suksessfaktor som er viktig for nitrogenforsyninga i enga, og kan spare deg for gjødselkostnader og bidra positivt på produksjon og lønnsomhet
Nord
1 ... 3 4 5 ... 9