God silo kan dekke vitamin E behovet

02.05.2013 (Oppdatert: 03.04.2018) Fagbladet Økologisk Landbruk

Vitamin E er en viktig antioksidant som bidrar i cellenes beskyttelse mot skadelig oksidering. Tilstrekkelig med vitaminet i fôret er viktig for husdyras helse, og fordi det bidrar til bedret holdbarhet av melk og kjøtt.

På grunn av variabelt innhold av vitamin E i grovfôr kan det oppstå mangel på vitamin E i melkeproduksjon når det ikke blir gitt tilskudd. Den enkleste og billigste måten å tilføre vitamin E til melkekyr er ved å gi tilskudd av syntetisk vitamin E.

I økologisk melkeproduksjon er det et mål om å bruke minst mulig syntetiske tilsetningsstoffer. Det er gitt dispensasjon til å bruke syntetisk vitamin E i økologisk melkeproduksjon for å unngå mangel, men det er et ønske om å finne alternative tilskuddsfôr som inneholder den naturlige formen for vitamin E.

 

> Les hele artikkelen av Ingvild Steinnes Luteberget i Norsk Landbruksrådgiving Rogaland

 

Ferskt gras inneholder store mengder naturlig vitamin E og kyr på beite vil i stor grad kunne dekke sitt behov for vitamin E gjennom graset. (Foto: Ingvild Steinnes Luteberget)Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.